Mungkin ada yang jarang menyedari bahawa pemakanan rakyat negara kita banyak mempengaruhi saiz fizikal dan kawalan emosi kita sebagai seorang manusia. Dalam kita melayari hari-hari kita sebagai pelajar, graduan, penjawat di jabatan-jabatan awam atau di mana sekalipun, pastinya pemakanan kita sering dipengaruhi oleh gaya hidup kita.

Bagi yang banyak menghabiskan masa-masa mereka di pejabat, tempat kerja, pastinya masa-masa yang terluang perlu dimanfaatkan dengan sebaiknya. Kekadang itu, masa rehat untuk makan untuk cukup-cukup untuk ke kedai makan, tidak sempat ke tempat lain.

 

floral cupcake deco

Bagi peminat-peminat kek pula tentunya, ada yang sanggup membawa bekalan ke tempat kerja atau ke sekolah. Tidak percaya? Ha, boleh tanya ke kedai-kedai kek ya. Majoritinya hidangan kek ini amatlah digemari oleh golongan kanak-kanak walaupun termasuk juga segelintir juga golongan dewasa. Oleh itu, gaya, rasa dan penyediaan kek itu sendiri perlu menepati citarasa mereka semua.

Justeru, di ruangan kali ini, saya ingin mengajak pembaca semua satu bentuk hidangan makanan yang kekadang kita lupa bahawa ianya boleh dimanfaatkan di mana-mana sahaja disamping dimanfaatkan sebagai bentuk hadiah, cenderahati dan pemberian istimewa kepada sesiapa sahaja.

floral cupcakes

Boleh lawati laman ini TWINS HOME BAKERY untuk sebarang tempahan, anda pasti tidak akan merasa rugi. Selamat mencuba.